Kristallen komen uit het middelpunt van de aarde en zijn ontstaan door extreme druk of hitte. Afhankelijk van de vindplaats en de unieke samenstelling , hebben kristallen verschillende vibraties met bepaalde frequenties. Dit heeft een positieve invloed op ons zijn. Net zoals een space clearing kan ook een kristal ervoor te zorgen dat onze levensenergie beter stroomt.

Feng Shui gerelateerd weten we dat alles wat rondom ons staat, bewust en onbewust een invloed heeft. Om wijzer te worden waar een kunstwerk best geplaatst kan worden om een betere flow te creëren in werk en leefruimte, bekijk je best de rubriek ’De kracht van kleuren’.

Kristallen kunnen een balans brengen in ons leven en ons helpen gronden of een intentie helpen bereiken. Bovendien zijn kristallen in staat om bepaalde blokkades op te heffen.

De gouden driehoek

De Gouden Driehoek, het is een bekende combinatie in de wereld van kristallen en edelstenen. Amethist, bergkristal en rozenkwarts zijn de edelstenen die deel uitmaken van deze unieke combinatie. Samen vormen ze een krachtige energetische verbinding.

Bergkristal schenkt je een heldere geest, en ruimt spanningen op in de ruimte waar hij zich bevindt. Hij wordt heel vaak gebruikt voor heling en voor het verwerven van inzicht…

Amethist helpt ons helder te zijn, innerlijke rustig en geestelijk krachtig gefocust en geconcentreerd. Amethist ontstoort de omgeving van mentale spanning, emotie, aardstraling en elektrostatische straling.

Rozenquarts Sleutelwoorden voor dit zacht kristal zijn vrede, harmonie en liefde. De rozekwarts opent je hart en stimuleert het bewustzijn van eenheid en verbondenheid. Dit is dé ‘steen van de liefde’, maar zijn spectrum is heel breed.

In mijn zoektocht naar pure kristallen ben ik terechtgekomen bij Gwendoline. Zij vertelt je alles over de vibratie en werking op haar webpagina Stenenatelier – Omniterra via de alfabetische lijst!